[Enigmalight Update-Thread] v0.2rc1 22-01-2015 (IPK and DEB)


  • Hi
    whats your output from
    cat /proc/stb/info/chipset


    Gr Speedy

    if you like this project and want to support me, buy me a beer ;) Thanks!!

  • Hallo speedyisfast


    Also hier bekomme ich die Fehlermeldung.


    root@dm7080:~# cat /proc/stb/info/chipset
    cat: can't open '/proc/stb/info/chipset': No such file or directory


    wenn ich dann das eingebe, bekomme ich diese Meldung


    root@dm7080:~# cat /proc/cpuinfo
    system type : BCM7435B0 STB platform
    processor : 0
    cpu model : Broadcom BMIPS5000 V0.0 FPU V0.1
    BogoMIPS : 935.93
    cpu MHz : 1407.023
    wait instruction : yes
    microsecond timers : yes
    tlb_entries : 64
    extra interrupt vector : yes
    hardware watchpoint : no
    ASEs implemented :
    shadow register sets : 1
    kscratch registers : 0
    core : 0
    VCED exceptions : not available
    VCEI exceptions : not available


    processor : 1
    cpu model : Broadcom BMIPS5000 V0.0 FPU V0.1
    BogoMIPS : 704.51
    cpu MHz : 1407.023
    wait instruction : yes
    microsecond timers : yes
    tlb_entries : 64
    extra interrupt vector : yes
    hardware watchpoint : no
    ASEs implemented :
    shadow register sets : 1
    kscratch registers : 0
    core : 0
    VCED exceptions : not available
    VCEI exceptions : not available


    processor : 2
    cpu model : Broadcom BMIPS5000 V0.0 FPU V0.1
    BogoMIPS : 941.05
    cpu MHz : 1407.023
    wait instruction : yes
    microsecond timers : yes
    tlb_entries : 64
    extra interrupt vector : yes
    hardware watchpoint : no
    ASEs implemented :
    shadow register sets : 1
    kscratch registers : 0
    core : 0
    VCED exceptions : not available
    VCEI exceptions : not available


    processor : 3
    cpu model : Broadcom BMIPS5000 V0.0 FPU V0.1
    BogoMIPS : 941.05
    cpu MHz : 1407.023
    wait instruction : yes
    microsecond timers : yes
    tlb_entries : 64
    extra interrupt vector : yes
    hardware watchpoint : no
    ASEs implemented :
    shadow register sets : 1
    kscratch registers : 0
    core : 0
    VCED exceptions : not available
    VCEI exceptions : not available

  • Found the reason why its not detected.
    Added fix in new Beta.
    Will upload it this evening.


    Gr Speedy

    if you like this project and want to support me, buy me a beer ;) Thanks!!

    Edited 2 times, last by speedyisfast ().

  • Quote

    Originally posted by Carbonide
    Did you also find a fix for the problem with the LEDs not turning off when putting the box in standby mode as mentioned earlier in this thread?


    I will try to find a fix,
    But need a log file.
    And what box / leds / device you have ?



    Set in Enigmalight settings Debug to debug -> Console + Logfile
    and play with the lights and standby.



    after that send the logfile in /tmp/ in a pm.


    Gr Speedy

  • Two Lightpacks
    The colors works fine! (I have change: Brightness=2.5 and Gamma correction=1.6)
    But I have still every minute the message "Neues USB-Gerät gefunden."
    On 25.09.2014 00:18 you send me a spezial "Beta 9.5", there was this fixed and every other version have this problem!


    Edit: Sometimes Enigmalight freezes for about 10 seconds.

  • Quote

    Originally posted by willwaswissen
    Two Lightpacks
    The colors works fine! (I have change: Brightness=2.5 and Gamma correction=1.6)
    But I have still every minute the message "Neues USB-Gerät gefunden."
    On 25.09.2014 00:18 you send me a spezial "Beta 9.5", there was this fixed and every other version have this problem!


    Edit: Sometimes Enigmalight freezes for about 10 seconds.


    Is this working ?


    Kind regards Speedy

  • Hi Speedy!


    I wrote you a PM but maybe you didn`t read it :rolleyes:


    Today I installed the latest Version
    enigma2-plugin-extensions-enigmalight_0.1r5-b9.8_all.ipk


    When making a online Version check - I get the b7 suggested as newer Version.
    When you say - Update "NO" then the box crashes.


    ALso was on previous Versions.


    Please can you fix this?


    Another Thing.
    Should it work that I use XBMC to send the light Information to the box?
    With the boblight plugin it was working fine.


    Greets Erich

  • Quote

    enigma2-plugin-extensions-enigmalight_0. 1r5-b9.9_all.ipk


    Hello Speedy,
    not better, every minute the message "Neues USB-Gerät gefunden."


    (Sometimes micro picture freezings and picture freezings!? (Intervall: 0.20))


    regards Peter


  • Hi Erich


    Yes send values from xbmc will work, i use it also :)
    I will fix that update bug, thanks for the feedback :)


    Gr Speedy

    if you like this project and want to support me, buy me a beer ;) Thanks!!

  • I always get an error when starting XBMC "ERROR when connecting to boblight...".


    What are exactly the Setting I have to Change to EnigmaLight that it acceps Connections?


    I tryed


    Run EnigmaLight as Server when lights are off = yes


    This would be logic for me to enable - but still I get the Connection Problem - doesn`t matter if on or off :rolleyes:


    Another Thing which I noticed is that in the Statusbar EnigmaLight always says


    Status: Not Running | CPU: 0 | Mode: Off | 10.0 fps


    But EnigmaLight is runnin Gand showing Colors from satelite,...


    So I am confused.


    GreeT`s Erich


    P.S. I think I know whats the ERROR - you don`t put the Parameter for Networking to the Settings file!


    config.plugins.Boblight.network_onoff=true


    When I put this to the Settings file and restart Enigma ist gone - also when enabling the Network mode in the GUI...


    P.P.S.


    Quote

    14:55:55 14:55:55 [Main] Start EnigmaLight Server
    14:55:55 14:55:55 [Main] opening listening socket on *:19333
    14:55:55 14:55:55 [ELightGUI] Starting socket @ /tmp/enigmalight.sock
    14:55:56 14:55:56 [CleanUp] Removing clients
    14:55:56 14:55:56 [CleanUp] Closing listening socket


    Seems that the listening Port gets closed somehow =?


  • Do you have this in your enigmalight.conf ??


    Code
    [global]
    interface 192.168.178.70
    port 19333


    You need to add the ip from your box here.
    then restart enigmalight. after this it must work i gues..


    the problem that it will say Status: Not Running is weird, i need to look why this is not working.


    What for device do you have ?



    Gr Speedy

    if you like this project and want to support me, buy me a beer ;) Thanks!!

  • Hi Carbonide


    Ich habe die ipk mit 7zip entpackt und manuell auf die Box geschoben und die Rechte angepasst. Ich habe mir zwar ein deb -file gebaut aber das funktioniert noch nicht richtig.


    speedy
    In der postinst ist das Modell dm7080hd, es muss aber dm7080 heißen.

  • Quote

    the problem that it will say Status: Not Running is weird, i need to look why this is not working.


    What for device do you have ?


    Speedy this Entry was uncommented in the config and working years with your old boblight build - so this might not be the reason :rolleyes:


    I tryed it with the IP Address of the Satellite box - again - ERROR on XBMC.


    I have a XTREND ET9000 with OpenVIX Image.


    here are my Enigmalight Settings - I don`t know why boblight Settings are after a reboot there - even if I remove them from the Settings file?



    greets Erich

  • Quote

    Original von dave2k_4321
    Hi Carbonide


    Ich habe die ipk mit 7zip entpackt und manuell auf die Box geschoben und die Rechte angepasst. Ich habe mir zwar ein deb -file gebaut aber das funktioniert noch nicht richtig.


    Ach so, danke, dann werde ich das auch mal an meiner 7080 ausprobieren.


  • try start server manualy in a terminal:


    enigmalight -g


    then @ xbmc start lights.


    is that working ?

    if you like this project and want to support me, buy me a beer ;) Thanks!!