i-have-a-dreambox.com | Dreambox - Support

Register Calendar Members List Team Members Galerie to Portal Go to the Main Page

Boardrules Frequently Asked Questions Statistik Statistik Search Pinwand Dreambox Blog Ihad/Gemini Fan-Shop
i-have-a-dreambox.com | Dreambox - Support » ...::: Archiv - The Gemini Project (GP3, GP2 und GP) :::... » ...::: The Gemini Project :::... » The Gemini Project DM600PVR » dream600 defekt ?!? Hilfe!!! » Hello Guest [Login|Register]
Last Post | First Unread Post Print Page | Add Thread to Favorites
Pages (3): [1] 2 3 next » Post New Thread Post Reply
Go to the bottom of this page dream600 defekt ?!? Hilfe!!!
Author
Post « Previous Thread | Next Thread »
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Hilfe dream600 defekt ?!? Hilfe!!! Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Hallo zusammen,

ich habe seit langer Zeit eine dream600 mit gemini Image am laufen...
Seit zwei Tage scheint diese defekt zu sein?!

Es fing so an dass ich die dream nicht mehr mit der Fernbedienung ausschalten konnte, --> also habe ich den Netzstecker gezogen.
Beim Einschalten am nächsten Tag bootete die Box bis das Gemini Logo kommt --> weiter nicht! Manchmal bleibt die dream beim Logo stehen und unten steht "Loading enigma..." und manchmal kommt nach dem Logo eifach ein schwarzer Bildschirm.
Wenn ich eine Taste auf der Fernbedieung drücke blinkt die LED an der dream, passieren tut aber nichts...
Ich habe bereits versucht mich mit DreamUp zu verbinden (seriell) um ggf. ein neue Image einzuspielen --> Erfolglos!

Könnt Ihr mir helfen?
Da ich momentan mitten in Umbauarbeiten stecke ist die kleine dream600 meine einzige Möglichkeit TV zu schauen, alle anderen Geräte sind abgebaut...

Danke schon mal!!!!

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by cybert1: 12.06.2011 20:42.

12.06.2011 20:41 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
kodo kodo is a male
V.I.P.


images/avatars/avatar-18184.jpg

Registration Date: 04.08.2004
Posts: 11,413
Which box: DM500; DM600; D-Box; andere
External Storage: keine
Which accessories: Atemio Nemesis, Atemio 6100, Coolstream Neo² Cable, Octagon SF-1028P@TitanNit
Which Image: Gemini; PLi; Sonstige
Welcher Bildschirm: Toshiba 50L4363D
Origin: Ruhrpott

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Erste Idee: Netzteil defekt

__________________
Gruß, Stephan
-------------------------------------------------------------------------


12.06.2011 20:43 kodo is offline Search for Posts by kodo Add kodo to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Also die LED vom Netzteil ist an, und die Box bootet ja auch (bis zum Logo)...
Kann es dann wirklich am Netzteil liegen?
12.06.2011 20:44 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
kodo kodo is a male
V.I.P.


images/avatars/avatar-18184.jpg

Registration Date: 04.08.2004
Posts: 11,413
Which box: DM500; DM600; D-Box; andere
External Storage: keine
Which accessories: Atemio Nemesis, Atemio 6100, Coolstream Neo² Cable, Octagon SF-1028P@TitanNit
Which Image: Gemini; PLi; Sonstige
Welcher Bildschirm: Toshiba 50L4363D
Origin: Ruhrpott

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Ja, durchaus möglich. Festplatte drin? Dann zieh die doch testweise ab.

__________________
Gruß, Stephan
-------------------------------------------------------------------------


12.06.2011 20:48 kodo is offline Search for Posts by kodo Add kodo to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Das Netzteil liefert saubere 12,27V !
Festplatte habe ich keine drin...
12.06.2011 20:52 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
kodo kodo is a male
V.I.P.


images/avatars/avatar-18184.jpg

Registration Date: 04.08.2004
Posts: 11,413
Which box: DM500; DM600; D-Box; andere
External Storage: keine
Which accessories: Atemio Nemesis, Atemio 6100, Coolstream Neo² Cable, Octagon SF-1028P@TitanNit
Which Image: Gemini; PLi; Sonstige
Welcher Bildschirm: Toshiba 50L4363D
Origin: Ruhrpott

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Original von cybert1
Das Netzteil liefert saubere 12,27V !

Das heißt nichts, die Spannung kann bei defekten Netzteilen unter Belastung zusammenbrechen.

__________________
Gruß, Stephan
-------------------------------------------------------------------------


12.06.2011 20:55 kodo is offline Search for Posts by kodo Add kodo to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Also ich habe jetzt nach langem hin und her (Laptop und USB-seriell Adapter gewechselt) es doch noch geschafft mich mit DreamUp zu verbinden und ein neues Inage aufzuspielen.
Das Ergebnis ist allerdings das gleiche, nach dem booten kommt das Logo und dann nichts mehr...

Hat keiner eine Idee?
12.06.2011 21:47 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
netman
V.I.P.


images/avatars/avatar-18833.jpeg

Registration Date: 27.04.2007
Posts: 26,983
Which box: DM500HD; DM800; DM900; DM7020HD; DM7025; DM7080HD; DM8000; Goliath
External Storage: NAS
Which Image: Gemini

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Kommt das Menü, wenn du Menütaste drückst?
12.06.2011 21:49 netman is offline Send an Email to netman Search for Posts by netman Add netman to your Buddy List
bughunter bughunter is a male
V.I.P.


Registration Date: 31.12.2004
Posts: 4,670
Which box: DM500HD
External Storage: NAS
Which Image: Gemini

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Original von netman
Kommt das Menü, wenn du Menütaste drückst?

dann wäre der Tuner defekt........ Augenzwinkern

__________________
.
Allgemeine Backup und Signaturseite
12.06.2011 21:51 bughunter is offline Send an Email to bughunter Search for Posts by bughunter Add bughunter to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Nein leider nicht, das ist ja das Problem...
Sonst wäre es vermutlich nur ein Empfangsproblem...

Wenn ich die FB betätige leuchtet die grüne LED sonst tut sich aber nichts...
12.06.2011 21:51 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
netman
V.I.P.


images/avatars/avatar-18833.jpeg

Registration Date: 27.04.2007
Posts: 26,983
Which box: DM500HD; DM800; DM900; DM7020HD; DM7025; DM7080HD; DM8000; Goliath
External Storage: NAS
Which Image: Gemini

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Und an der FB leuchtet dabei die Dreamtaste auf?
12.06.2011 21:53 netman is offline Send an Email to netman Search for Posts by netman Add netman to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Ja, natürlich! Sonst würde ich ja den TV bedienen...
12.06.2011 21:53 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
netman
V.I.P.


images/avatars/avatar-18833.jpeg

Registration Date: 27.04.2007
Posts: 26,983
Which box: DM500HD; DM800; DM900; DM7020HD; DM7025; DM7080HD; DM8000; Goliath
External Storage: NAS
Which Image: Gemini

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Weiss zwar nicht, ob das WebIF bei Enigma1 das hergibt. Aber versuche mal die Box per
WebIF und Webremote zu bedienen.
12.06.2011 21:54 netman is offline Send an Email to netman Search for Posts by netman Add netman to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Wenn man ein neues image aufspielt kommt doch normalerweise immer das Menü indem man dieGrundeinstellungen wie Sprachauswahl etc. macht... oder?
Auch das kam nicht...
Der Unterschied zu vorher war nur das unter dem Lgo "initializing..." stand...
12.06.2011 21:55 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Original von netman
Weiss zwar nicht, ob das WebIF bei Enigma1 das hergibt. Aber versuche mal die Box per
WebIF und Webremote zu bedienen.


Ohne IP-Adresse?!
Habe doch die Box neu geflasht, da ist doch die IP weg, oder?
12.06.2011 21:55 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
netman
V.I.P.


images/avatars/avatar-18833.jpeg

Registration Date: 27.04.2007
Posts: 26,983
Which box: DM500HD; DM800; DM900; DM7020HD; DM7025; DM7080HD; DM8000; Goliath
External Storage: NAS
Which Image: Gemini

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Die Box sollte trotzdem eine IP-Adresse haben. Normal kann man die über den Router abfragen.
12.06.2011 21:57 netman is offline Send an Email to netman Search for Posts by netman Add netman to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Original von netman
Die Box sollte trotzdem eine IP-Adresse haben. Normal kann man die über den Router abfragen.


ich komme nicht auf die Box...
Hatte ich schon erwähnt das ich auch mit dem Taster an der Box selbst nichts schalten kann? Die Box bleibt immer an?!
12.06.2011 22:10 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
netman
V.I.P.


images/avatars/avatar-18833.jpeg

Registration Date: 27.04.2007
Posts: 26,983
Which box: DM500HD; DM800; DM900; DM7020HD; DM7025; DM7080HD; DM8000; Goliath
External Storage: NAS
Which Image: Gemini

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Dann schau doch mal, ob der Stecker von der Frontplatine fest sitzt auf dem Motherboard.
12.06.2011 22:12 netman is offline Send an Email to netman Search for Posts by netman Add netman to your Buddy List
cybert1 cybert1 is a male
Newbie


images/avatars/avatar-2379.gif

Registration Date: 12.03.2005
Posts: 43
Which box: DM 7020S
External Storage: HDD
Which Image: Gemini

Thread Starter Thread Started by cybert1
Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Original von netman
Dann schau doch mal, ob der Stecker von der Frontplatine fest sitzt auf dem Motherboard.


hab ich schon... das ist das schmale flachbandkabel nehme ich an, oder?
Der sitzt fest...
12.06.2011 22:14 cybert1 is offline Search for Posts by cybert1 Add cybert1 to your Buddy List
netman
V.I.P.


images/avatars/avatar-18833.jpeg

Registration Date: 27.04.2007
Posts: 26,983
Which box: DM500HD; DM800; DM900; DM7020HD; DM7025; DM7080HD; DM8000; Goliath
External Storage: NAS
Which Image: Gemini

Reply to this Post Post Reply with Quote Edit/Delete Posts Report Post to a Moderator       Go to the top of this page

Tja dann ist die Box wohl ein Fall für die Reparatur.
12.06.2011 22:15 netman is offline Send an Email to netman Search for Posts by netman Add netman to your Buddy List
Pages (3): [1] 2 3 next » Tree Structure | Board Structure
Jump to:
Post New Thread Post Reply
i-have-a-dreambox.com | Dreambox - Support » ...::: Archiv - The Gemini Project (GP3, GP2 und GP) :::... » ...::: The Gemini Project :::... » The Gemini Project DM600PVR » dream600 defekt ?!? Hilfe!!!

Privacy policy | Team | Suchen | Hilfe


Powered by Burning Board 2.3.6 © 2001-2003 WoltLab GbR